:: Kulipintyo ::

2019. március 26. kedd, Emánuel napja

psyBNC

.mi az a bounce (BNC)?
a BNC egy program amely a szerveren futtatva lehetove teszi szamodra egy sajat atjaro fenntartasat. A BNC arra jo hogy az IRC-n ne latszodjon a hostod, hanem helyette a BNC hostja latszodik, mig te rejtve maradsz. de jo meg a BNC arra is, hogy egy szigoru tuzfal mogul rakapcsolodj mas portokon mukodo szerverekre a szamodra engedelyezett porton at.
a BNC-nek adhatsz meg vhostot is, igy meg akar valami vicces hostod is lehet. (mar persze csak ha szerinted az IRC viccelodni van)
ezen felul arra jo hogy ha nem vagy gepkozelben, de a nickedet nagyon felted, akkor helyetted ejjel nappal fent van a szerveren.
.hogyan kell hasznalni?
csatlakozaskor nem a hasznalni kivant szervert adod meg a kliensnek, hanem a BNC szerveret es portjat, az IRC serverre csak a BNC csatlakozik. Te a BNC-n at latsz mindent.
Ne aggodj, a BNC teljesen atlatszo, ha nem akarod tobb serverre felvinni, akkor nem is fogod latni a kulonbseget.
.miert, tobb szerverre is fel lehet vinni?
igen, az addnetwork parancs kifejezetten ezt szolgalja. tetszoleges szamu halozatra viheted fel a BNC-det, tehat nem okoz gondot ha csak egy felhasznaloi neved van egy BNC-be.

.hogy lehet sajat BNC-m?
ha ezt a kerdest felteszed akkor feltetelezem, hogy tudod mi az a shell, sot van is neked olyan, igy ezt talan hagyjuk is.
szukseged lesz a psyBNC forrasara, ezt pl wgettel tudod letolteni, vagy ftp-vel fel is toltheted.

wget www.psychoid.lam3rz.de/psyBNC*.tar.gz (a csillag helyere a www.psychoid.lam3rz.de oldalon megtalalhato legutolso verzio szamat ird be)

ha megvan akkor csomagoljuk ki talan:

tar zxvf psyBNC*.tar.gz (a csillagra fentiek ertelemszeruen vonatkoznak, esetleg a tab gombot ajanlom figyelmedbe)

lepjunk be a psybnc konyvtarba (cd psybnc)
es kezdjuk meg az erdemi munkat: a konfiguralast.

make menuconfig

ekkor egy kezelofeluletet kapunk, ahol ertelemszeruen kitoltjuk a kovetkezoket:

az elso reszben:

Support Linkage : linkeles tamogatasa, ha a BNC-bol botnetet akarsz csinalni, tobb BNC osszekapcsolasaval megteheted.
Support DCC Files / DCC Chat : a BNC-n at lehessen hasznalni a DCC-t (a hostod igy akkor is rejtve marad ha DCC-zel)
User Mode : Single/Multiuser - egyedul akarod hasznalni vagy osztasz ki usereket masoknak is. Ha masoknak is adni akarsz BNC-t akkor
Maxium users : a lehetseges felhasznalok szamat hatarozhatod meg itt
Maximum connections : a felhasznalonkenti kapcsolatok szama. (legalabb ketto kell: egy felcsatlakozni a klienssel, egy pedig felvinni a BNC-t a serverre, esetleg kellhet a dcc-hez meg nehany, nem is szolva ha tobb szerverre is fel akarod vinni...)
Support Multiple IRC Networks : engedelyezheted tobb serverre csatlakozni egy felhasznalonak
Support proxy usage : ha a BNC-t proxy moge akarod rejteni a csatlakozaskor, erre szukseged lehet.
Anonymous Bouncer Usage : ez az amit ne engedelyezz, ezzel barki jelszo nelkul tudja majd hasznalni a bnc-det.
No Permanent IRC-Connections : ha ezt bekapcsolod, a BNC kilep a szerverrol mikor kilepsz belole. Ha hagyod ahogy volt, akkor mindig fentmarad IRC-n.
Version reply : amit ide beirsz azt fogja valaszban kapni aki lekeri a BNC-d verziojat

ezutan atterunk a masodik reszlegbe:

Listening ports : itt adhatod meg melyik porton lehessen csatlakozni a BNC-dre. Az alapbeallitas a 31337-es port, de en javaslom atirni valami masra, mert ha valaki tudja hogy van BNC-d elsonek ezen a porton fog probalkozni.
Bouncer Name : ha akarod linkelni a BNC-d mas BNC-kkel akkor a botnethez szukseged lesz egy BNC nevre, amin a tobbi BNC felismeri. Ha nem akarod akkor ezzel nem kell torodnod.
Host Allows : ezzel a beallitassal megadhatsz olyan hostokat ahonnan lehet csatlakozni a bnc-re, ha egyet is megadsz, az osszes listaban nem szereplo host tiltasra kerul.
Users : itt egy uj usert kell addolnod - sajat magadat. Jelenlegi idented pont megteszi. Ne feledd, hogy ha belepes utan mas usereket is ki akarsz osztani szukseged lesz admin jogokra, amit itt tudsz csak adni magadnak.

A konfiguralas vegehez ertunk, igy a kezelofeluletbol ki is lephetunk. Ezek utan el kell kesziteni a BNC-t:

make

ha kesz akkor mar csak el kell inditani:

./psybnc

ideje csatlakozni a BNC-re...

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.