:: Kulipintyo ::

2019. március 26. kedd, Emánuel napja

kategória: vélemény

1 - 2 - 3 - 4

Partvonalrol

2014. februar 13.
kategóriák: vélemény
hozzászólások: No komment...

„You’re wrong if you don’t question your government” (NOFX)

azon azert csodalkozom, hogy azok akik mind a mai napig a bankokat hibaztatjak a megnovekedett torlesztoreszletek miatt, miert is hallgatnak, mikor a kormany es a jegybank gyors egymasutanban kijelenti, hogy a szemunk lattara szetzuhano forint arfolyamanak megorzese erdekeben meg jo darabig nem kivannak tenni semmit sem...

Utastajekoztatas mobilon

2013. majus 19.
kategóriák: vélemény
hozzászólások: No komment...

az elozo bejegyzesben lathato villamoshoz (kovetkezo megallo a ... c. írás) persze hozzatartozik, amint azt az osszes bulvar-it elektronikus sajtotermek beharangozta, hogy a bkk uj mobilos (es emailes) szolgaltatast inditott: a bkk info betat... (m.bkkinfo.hu/)

remelhetoleg, nagyon beta meg, es igazabol nem gondoltak komolyan, hogy az utasoknak, a megalloban mobilnetezve arra van vagyasa, hogy a megallo tablajan is olvashato, jo elore kitervelt forgalmi valtozasokat bongessze, hanem sokkal inkabb arra lenne kivancsi, miert is nem jon 15 perce az elvileg 3 percenkent jaro villamos...

csak mert ha igen, akkor azzal csak az amugy sem kicsiny virtualis szemetdombot sikerult novelni... (... a vége itt bujkál)

Smittelj ossze egy doktorit

2012. marcius 31.
kategóriák: vélemény külvilág
hozzászólások: 2 hozzászólás

ugy tunik, a koztarsasagi elnokok lejtojenek ujabb allomasara erkeztunk. az egesz ugy kezdodott, hogy elvetettek az elnok kozvetlen - nep altali - valasztasanak otletet.

aztan ugy folytatodott, hogy az elnok, a nep egysegenek kepviselete helyett politizalni kezdett. egyre nyiltabban, mig vegul mar nem fogott kezet az altala kituntetett szemelyekkel. azt hittuk, ennel nincs lejjebb.

de persze kiderult, hogy megis van: egy osszelopkodott disszertacioval doktoralt „alamfo”...

oszinten remelem, hogy most mar valoban elertuk a lejto aljat, es vagy bevezetesre kerul a kozvetlen elnokvalasztas, vagy sikerul egy olyan elnokot kitermelnie a mindenkori politikai garnituranak, aki nem blamalja le meg jobban ezt az egyebkent patinas kozjogi meltosagot.

Planet vs twitter

2010. december 01.
kategóriák: openSUSE vélemény
hozzászólások: No komment...

tutira a tyukszemere lepek ezzel par embernek akaratlanul is, de attol meg nem vagyok kepes megerteni, hogy ha egyes blogbejegyzeseket az openSUSE twitteren reklamozunk, mikozben a magyar planet egyetlen blogbol all, akkor az utobbinak tulajdonkeppen mi ertelme?

Szleng

2010. majus 31.
kategóriák: vélemény
hozzászólások: 1 hozzászólás

ugy tunik az uj kormany a rendrakast a netes szleng kormanyzati szintre emelesevel kezdi. es az OMG lesz a kormanyzati portalok rendberakasanak mottoja. vagymije. jelszo. fel fel vitezek OMG-re, szoval erted... miert nem OMFG? az utosebb: www.meh.hu/index_hu.html

Magannyugdij

2009. junius 23.
kategóriák: vélemény
hozzászólások: 5 hozzászólás

biztos sok helyen szo esett mar rola, de azert megjegyzem, hogy ha a magannyugdijpenztaram torvenyesen megrovidithet engem a felelotlen gazdalkodasaval, akar egy tozsdei broker, akkor az erre vonatkozo szabalyozas valahol nagyon el van rontva.

ez ugyanis gyakorlatilag azt jelenti, hogy jobban jarnek, ha a nyugdijjarulekomat beraknam a bankba. a bankban legalabb allami garancia lenne ra, hogy a betett penzem nem lesz kevesebb annal amit beraktam.

amennyiben a nyugdijam osszegere nincs ilyen garancia, es a penztarnak nincs semmilyen felelossegvallalasi kotelezettsege felem a penzem tekinteteben, csupan evente jelentenie kell nekem, mennyivel lett kevesebb a rajuk bizott penzem, akkor nagyon gyenge labakon all ez az egesz nyugdijasdi...

Az IT Biztonsag csodje

2009. februar 10.
kategóriák: én-blog vélemény külvilág
hozzászólások: No komment...

kivaloan jellemzi a hazai informatikai kulturat, hogy a legjobban vedett, es a versenyszfera szamara eloljaro peldakent szolgalo portal, – amelyen a tervek szerint minden magyar allampolgar hozzaferhet a SAJAT adataihoz, – nem valamilyen betores, nem adaz kiberhadmuvelet, hanem a toke(le)tlen, nemtorodom emberi viselkedes aldozatava valt.

ez azert hat kulonosen szanalmasan, mert ugyanez a kozigazgatas az, amelyik a versenyszfera szereploi szamara az informatikai biztonsag minimum szabalyait eloirja. ezek szerint ezek a szabalyok, szabvanyok latvanyosan nem kepesek megvedeni az informatikai rendszereket.

az egesz tortenetbol valojaban azt a kovetkeztetest lehet levonni, hogy onmagaban a legszigorubb szabalyozas sem er semmit. hiszen ha az elektronikus kormanyzati portal uzemeltetoi megtehetik, hogy figyelmen kivul hagyjak a vonatkozo normak szerint elkeszitett tesztelesi es valtozaskezelesi szabalyzatot, akkor milyen alapon varhatnank el barmely masik piaci szereplotol ennel felelossegteljesebb magatartast. (... a vége itt bujkál)

Valtozatlansagok a szerzoi jogban

2008. november 17.
kategóriák: külvilág vélemény
hozzászólások: No komment...

habar a zaroszavazasra meg nem kerult sor, az eddigiek alapjan elmondhato, hogy tovabbra is nyugodtan toltogethetsz le (fel pedig tovabbra sem) az internetrol magancelra audio/vizualis tartalmakat.

forrasok: hvg.hu/itthon/20081117_szer...,
index.hu/politika/belfold/s...

elozmeny: win telepites sata hdd-re vol. 2. c. írás

Valtozasok a szerzoi jogban

2008. november 01.
kategóriák: vélemény
hozzászólások: No komment...

Amint azt mar tobb forrasbol tudhatod, az igazsagugyi tarca a szerzoi jogi torveny modositasara keszul. a javaslat erinti a szabad felhasznalas fogalmat is, abbol kizarva bizonyos eseteket, vagyis ebben az ertelemben szigoritja a jelenlegi szabalyozast. gondoltam, lenne ertelme par szot vesztegetni a temara, mivel a jogszeru masolas problemaja sokakat erint.

a jelenlegi szabalyozas szerint a torveny 35. § (1), (4), (5) es (7) bekezdései fogalmazzak meg a szabad felhasznalas eseteit, melyek kozul szamunkra jelenleg az (1) bekezdes erdekes, mivel a tobbi a konyvtarak, az oktatas celjara tortent masolast, illetve a szerveken szukseges ideiglenes masolatokat tartalmazza. ennek megfeleloen tehat (... a vége itt bujkál)

Bekave

2008. szeptember 08.
kategóriák: külvilág vélemény
hozzászólások: No komment...

azt hiszem, itt lenne az ideje bevezetni, hogy a bkv vezetoi, illetve mindazon tisztelt munkatarsai akik az uj menetrendet, jaratszamozast, parameterkonyvet meg miegymast kidolgoztak, kidolgozzak es kidolgozni fogjak, kotelezo jelleggel a bkv jaratain utazzanak, a teljes csaladjukkal egyutt. sajnos teljes titkotartast hiaba is kovetelhetnenk meg toluk, igy az utastajekoztatas hatekonysagat meg ez esetben sem tapasztalnak meg.

valami furcsa eloerzet azt sugja nekem, hogy egy picivel talan atgondoltabb lenne a kovetkezo parameterkonyv, ha az utasok tapasztalatait is figyelembe vennek. mar persze, csak ha legalabb reszben feladatanak tekinti a bkv az utasok kiszolgalasat.

addig is aki bizsergeto izgalomra vagyik, nezegesse az emlitett tarsasag honlapjan elerheto menetrendet, kulonos tekintettel az uj jaratokra, hatha talal koztuk olyan tablazatot, ahol a 3 oszlophoz tartozo fejlec nincs osszeugorva az elso oszlop fole... (... a vége itt bujkál)

1 - 2 - 3 - 4

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.