:: Kulipintyo ::

2019. április 18. csütörtök, Andrea, Ilma napja

kategória: külvilág

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

Mi lesz veled Novell?

2010. november 23.
kategóriák: én-blog külvilág openSUSE
hozzászólások: No komment...

most mikor mar csak egy szavazas van hatra a Novell beolvadasaig, az emberi onzes menten haladva, eloszor is a fo kerdes, lesz-e a tovabbiakban openSUSE, lesz-e ingyen telepito dvd, lesz-e ujabb hazai openSUSE talalkozo, ahol ajandek pendrive-ot kapok.

openSUSE minden bizonnyal lesz, a disztro a Novell elott is letezett, megha a nevet nem is kovettek enterprise (enterpriCe ;)) jelzok, es az utobbi idoben kifejezett torekves volt a kozosseg tavolodasa az anyacegtol.

hogy lesz-e ingyen telepitolemez? ebben nem teljesen vagyok biztos, postakoltseg araban levo velhetoen lesz, de a hazai postazast a Novell allta, szoval ez nehez kerdes.

a Novell ebbeli szerepet talan kivalthatna egy openSUSE.hu alapitvany vagy ilyesmi, es atvallalhatna a koltsegeket, igy tovabbra is megoldhato lenne... (... a vége itt bujkál)

Bucsuszavak

2010. augusztus 05.
kategóriák: külvilág
hozzászólások: 1 hozzászólás

tudja, lathatatlan elnok ur, kezet nyujtanek bucsuzoul, kozeletboli tavozasakor, ha sok sajtoorganummal egyutt tudnam feledni, hogy On volt szives a Magyar Koztarsasagot megalazni, es nem nyujtani kezet azoknak, akiket dacosan bar, de kituntetett, igy inkabb csak (legy)intek – Onnek.

Bulvar

2010. majus 24.
kategóriák: külvilág
hozzászólások: No komment...

neha azon kapom magam, hogy felismerni velem a bulvar ternyerese feletti sirankozas teljesen bulvaros voltat. amikor a magat minosegi sajtonak nevezo termekek feltekenysege utkozik ki a sirankozasbol, az meg ertheto es emesztheto.

az persze tovabbra sem vilagos szamomra, vajon milyen alapon nevezi magat nemelyik organum minosegi sajtotermeknek, amikor a benne talalhato cikkek kozel fele bulvar temakat dolgoz fel, a maradeknak pedig legalabb fele alkalmazza a bulvart, mint stilust, legalabb a cim kitalalasakor.

mert bar talan a minosegi ujsagiras ugyan meg nem halt el teljesen, a minosegi sajtotermekek kora mar reg lejart, a magukat minoseginek nevezo termekeknek ugyanis jo ha negyede valoban minosegi cikkekbol all. (... a vége itt bujkál)

Aprilis 4

2010. aprilis 04.
kategóriák: külvilág
hozzászólások: 1 hozzászólás

Április négyről szóljon az ének,
Felszabadulva zengjen a nép!
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hősi nevét!

erdekes, de ez a dal nem is remlik...

Mohu

2010. marcius 01.
kategóriák: külvilág
hozzászólások: No komment...

a vilag legnagyobb blamaja, hogy a kopint-datorg 5 milliard forint ertekben keszitett egy 6 oras uzemidobe belefullado 2.0-nak gunyolt kormanyzati portalt... ezzel azt hiszem sikerult alulmulni minden eddigi rekordot, sot szerintem a legdurvabb elkepzelest is. gratulalok!

Minimalber

2010. februar 10.
kategóriák: külvilág
hozzászólások: No komment...

azt irja a hvg elemzese (hvg.hu/karrier/20100209_eur...), hogy a szlovakok nalunk rosszabb helyzetben vannak a sajat 295,5 euros minimalberukkel, mert nalunk most az 73.500 ft. azt szamolom, hogy ma az mnb.hu szerint 272ft = 1euro, azaz 73.500ft = 270euro. miert is rosszabb a szlovakoknak?

About:robots

2010. januar 31.
kategóriák: külvilág trükk
hozzászólások: 2 hozzászólás

eszrevetted mar, hogy a firefox milyen mokas dolgokat rejt magaban? ilyen pl a cimben jelolt about oldal, ami a robotok szandekarol kozol rovid, amde sejtelmes informaciokat. az oldal megtekintesehez a cimsorba ird be: about:robots, aztan nyomd meg a probalja ujra gombot.

Talalos kerdes

2010. januar 13.
kategóriák: külvilág
hozzászólások: No komment...

var 10 ember a buszmegalloban. 1 ovono, 1 altalanos iskolai tanarno, 1 gimnaziumi tanar, 1 kezdo orvos, 1 rendor, 1 tuzolto, 1 apolono, 1 aruhazi elado, 1 foallasu anya es 1 egyetemista. ha felszallnak a buszra kinek lesz a buszon a legmagasabb fizetese?

megoldas: a buszsofornek, de a buszsofor ezt is kevesli ezert sztrajkol, vagyis senki nem szall fel a buszra.

The matrix has you

2010. januar 07.
kategóriák: idézet külvilág
hozzászólások: No komment...

sose hittem volna, talan az hogy egyszer meg olyan oldalt linkelek be, amin filozofusok a matrixot a barlang-hasonlat modern valtozatakent mutatjak be...

A szimulátor és az emberi test szinte teljes fizikai öszszeolvadása a virtuális valóságban átvezet az antropológiától egy másik filozófiai kérdéshez[...]: honnan tudhatjuk egyáltalán, hogy mi a klasszikusan valóságnak nevezett tartomány, és mi nem az; filmünkben: mi a „valódi” és a „mesterségesen” gerjesztett érzetadat? [...]

A Mátrixon belüli emberek homályos sejtései egy másik valóságról szintén metafizikai alapállásra utalnak, kiemelve közülük az Orákulumot és a buddhista fiút, akik a program valóságában úgy beszélnek Zion valóságszintjéről, mint a nézők valóságának orákulumai és buddhistái egy e világon túli abszolút valóságról. (... a vége itt bujkál)

Vas

2009. november 01.
kategóriák: fénykép külvilág
hozzászólások: No komment...

neked mi jut eszedbe azokrol a szavakrol, hogy bitofacsoport, illetve vaskefe? (megoldas a kovetkezo bekezdesben) dsc01047.jpg (... a vége itt bujkál)

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.