:: Kulipintyo ::

2019. április 18. csütörtök, Andrea, Ilma napja

kategória: idézet

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Free Software Foundation Releases GNU Affero General Public License Version 3

2007. november 19.
kategóriák: linux idézet
hozzászólások: No komment...

idezet egy mai mailbol: BOSTON, Massachusetts, USA---Monday, November 19, 2007---The Free Software Foundation (FSF) today published the GNU Affero General Public License version 3 (GNU AGPLv3). This is a new license; it is based on version 3 of the GNU General Public License (GNU GPLv3), but has an additional term to allow users who interact with the licensed software over a network to receive the source for that program. By publishing this license, the FSF aims to foster user and development communities around network-oriented free software.

The GNU GPL allows people to modify the software they receive, and share those modified versions with others, as long as they make source available to the recipients when they do so. However, a user can modify the software and run the modified version on a network server without releasing it. Since use of the server does not imply that people can download a copy of the program, this means the modifications may never be released. Many programmers choose to use the GNU GPL to cultivate community development; if many of the modifications developed by the programs users are never released, this can be discouraging for them. The GNU AGPL addresses their concerns. The FSF recommends that people consider using the GNU AGPL for any software which will commonly be run over a network. (... a vége itt bujkál)

Emlekezteto

2007. szeptember 12.
kategóriák: idézet
hozzászólások: No komment...

[...] A kétféle szemléleti mód [ti: a cselekvés ésszerűségére illetve jogosságára épülő] vagy aspektus nem hagyja magát minden ellenállás nélkül egységesíteni. Az együttműködő ésszerű cselekvésnek ugyanúgy meglehetnek az in thesi és az in praxi jelenségei, mint a jogszerű cselekvésnek, s ezek ráadásul minden további nélkül nem cserélhetők fel egymással, ha gondolkodásunk racionális.

Nem mondhatjuk azt, hogy ami jogos, az ésszerű, és még kevésbé azt, hogy ami ésszerű, az jogos.

Egyúttal az összefüggés nem lehet antinomia: ha ezek kölcsönösen kizárnák egymást – ami abszurdum –, a kettő közül az egyiket kellene választani. Logikai vagy filozófiai értelemben a problémáról olykor meghökkentő kijelentések keletkeznek a hasznosság és a jogszerűség szándékos szembeállításának az alapján. Intellektuális kollepszushoz mégis ritkán vezet. A mai időkben a közigazgatás az ésszerűséget és a jogszerűséget egyaránt megkísérli figyelembe venni a gyakorlatban. Nem állítható, hogy a lehető legjobb hatásfokkal, de mindenesetre még a működőképesség határain belül. [...] (... a vége itt bujkál)

Shallow Graves

2007. augusztus 23.
kategóriák: idézet
hozzászólások: No komment...

You give me for honor (graves)
Where your soldeirs lay (graves)
They’re so far away (graves)
The home of the brave (graves)

I won’t die in your bullshit wars no more
I won’t fight to my death for you
I won’t watch my poor mama cry no more
Muthafuck your red, white and blue

You give me for honor (graves)
Where your soldeirs lay (graves)
They’re so far away (graves)
The home of the brave (graves)

Thousands of men go to war to fight for
Politics which they don’t understand
Murder people who they never met
When they make it home they’re
Considered a vet
Fire drops from the sky as the young boys die (... a vége itt bujkál)

Muveltseg, avagy a honap vicce

2007. junius 16.
kategóriák: külvilág idézet
hozzászólások: No komment...

– tessek viraguzlet.
– hallo, ez a madardombi viraguzlet?
– igen, parancsoljon
– XY vagyok a Z internetes tudakozotol. nem tudom, jo nev van-e nekem megadva, Marai Sandort keresem.
– tudja uram Marai egy 20. szazadi iro-kolto volt, egy tole szarmazo idezet van fent az oldalunkon.
– jaaaaa... bocsanat, valahonnan ismeros volt a neve...

no comment.

link: viraguzlet.jobbulas.hu

Deru

2007. majus 09.
kategóriák: idézet
hozzászólások: No komment...

—A derűjét megőrizte?
—Tévedés, hogy én valaha is derűs voltam. Inkább mániás depressziósnak tartanám magam.

Ceizel Endre (a Szabad Foldnek via Index.hu)

Az ev mondata

2007. aprilis 25.
kategóriák: idézet
hozzászólások: No komment...

„A jövőben a nyomtatókban használt tintapatronok összetételének és árának kialakításánál az eddiginél jobban szeretnénk figyelembe venni a felhasználók érdekeit” – jelentette ki Michael Hoffmann, a Hewlett-Packard nyomtatórészlegének európai vezetője.

hat ilyen nincs! hat ilyen nincs es megis van! www.sg.hu/cikkek/51931

1944. aprilis 16.

2007. aprilis 16.
kategóriák: idézet
hozzászólások: No komment...

A pesti zsidók tízezreit terelik ismeretlen gyűjtőhelyek felé. A szakadó esőben asszonyok, gyermekek, aggastyánok vánszorognak. Egy fiatal hadnagy, aki tizennyolc hónapot töltött a fronton idegrohamot kapott, mikor ezt a menetet látta.

E bűnökre nincs „jóvátétel”. A megtorlás sem lesz jóvátétel. P. bizonyára elpusztult már az auschwitzi gázkamrás táborban, ahová május elején elvitték; s ha él, milyen feltételek mellett? Hetvenhat éves ember, téli ruha nélkül, minden nélkül... L. reménykedik, hogy él, s én nem merem megmondani neki: jobb, ha nem él, mert a deportáltak szenvedéseit nem lehet elképzelni.

S mindennek végrehajtásához akadtak magyarok... akadtak? Sorban álltak, hogy segédkezzenek. (... a vége itt bujkál)

A kolteszet napja

2007. aprilis 11.
kategóriák: idézet
hozzászólások: No komment...

eltelt egy ev es iden szerdara esik a kolteszet napja. a pentek meg 13-ara, bar a kettonek nincs koze egymashoz. tavaly megemlekeztunk Marai Sandorrol, aki szinten aprilis 11-en szuletett. iden egy Jozsef Attila verset idezunk fel. olvassatok szeretettel:

Halál, terítsd rám köntösöd, hisz fázom,
Gonosz szélvész s vihar dúl bennem és süvölt,
A vágy-sakálsereg az égre fölüvölt
S bús esten meztelen bőrig megázom.

Sáros hideg föld húzza, szíjja lábom,
A bátorságom is bizony inakba tört.
S rekedt torkom ha még keserves dalra hörg,
Ne hidd, hogy élet-ének zeng a számon.

Mert jaj, bizony kék minden tagom s reszket,
Szemem homályos, tért, útat tévesztek
És fázom - nézd Halál, hí mostoha fiad. (... a vége itt bujkál)

Ujjaszuletes

2007. aprilis 07.
kategóriák: külvilág idézet fénykép
hozzászólások: No komment...

tudtad, hogy a magyar nyelvteruleteken egyedulalloan otvozodik a pogany unnep a kereszteny unneppel? husvet ugyanis az osi pogany hit szerint a termeszet ujjaszuletesenek unnepe, ezert kell a lanyokat meglocsolni. ugyanigy a tojasfestes is ismeretlen szokas a vilag mas reszein. tojas.jpg (... a vége itt bujkál)

Aprilis 4 - utolag

2007. aprilis 06.
kategóriák: idézet
hozzászólások: No komment...

‘Arca azonnal skarlátszínűvé vált, s könnyek szöktek a szemébe. Az ital olyan maró volt, mint a salétromsav, s ezenfelül nyelés közben olyan érzése támadt az embernek, mintha gumibottal hátulról fejbevágták volna. A következő pillanatban azonban az égés lecsillapodott a gyomrában, és a világ kezdett barátságosabbnak látszani. Kivett egy cigarettát egy Győzelem-cigaretta felírású gyűrött csomagból, de vigyázatlanul emelte a szájához, aminek következtében a dohány kihullott belőle a padlóra. A következő cigarettával nagyobb szerencséje volt. Visszament a szobába, és leült egy kis asztalkához, amely a teleképtől balra állt. Az asztalfiókból kivett egy tollszárat, egy üveg tintát és egy vastag, kvart alakú, tiszta lapokból álló könyvet, amelynek piros sarka és márványutánzatú fedele volt.’ (... a vége itt bujkál)

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.