:: Kulipintyo ::

2019. február 20. szerda, Aladár, Álmos napja

kategória: openSUSE

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

Packman repo hirek

2011. marcius 04.
kategóriák: openSUSE
hozzászólások: No komment...

talan erdekel par embert, hogy a packman repot tobb reszre osztjak, a kozeljovoben letrejon egy kozponti tarolo, melytol fuggetlenul lesz elerheto a multimedia, a jatek es az egyeb alkalmazasoknak fenntartott telepitesi forras. kosz a hirt Czanik Peternek

Release party

2011. marcius 02.
kategóriák: openSUSE
hozzászólások: No komment...

a hamarosan megjeleno openSUSE 11.4 alkalmabol is megrendezesre kerul a lassan hagyomannya valo release party (parti c. írás). aki el szeretne jonni, az a lenti linken jelezheti, mikor er ra.
www.doodle.com/natedea583iz...

Lightning ujra

2011. februar 20.
kategóriák: én-blog openSUSE
hozzászólások: No komment...

meseltem mar a thunderbird lightning nevu kiegeszitojerol, amit a 64 bitre valtaskor letiltott. ujratelepitettem, de azt irta, nem kompatibilis a platformmal. szerencsere van kulon 64 bites xpi, a kommentek kozul kell kibanyaszni a linket.
releases.mozilla.org/pub/mo...

Architektura valtas

2011. januar 29.
kategóriák: én-blog openSUSE
hozzászólások: 2 hozzászólás

te is feltetted magadnak a kerdest, hogyan oldhato meg, hogy az uj laptopodba atrakd a regi vinyot, es ekozben atallj 32 bites rendszerrol 64 bitesre?

en mar feltettem, ugyanis lecsereltem a 3 eve husegesen szolgalo laptopom egy packard bell masinara. a gugli igazabol nem adott valodi valaszt a kerdesre, azt mondta ha atirom a zypper konfig fajljaban az architektura leirot, akkor elvileg meg lehet csinalni.

arra gondoltam, mi lenne ha kiprobalnam a hivatalos ketoldalas openSUSE 11.3 dvd-t a celra, ezert miutan megcsinaltam a minimalisan szuksegesnek latszo mentest, rakuldtem a telepitolemez frissites opciojat a gepre.

persze egybol sirankozott, hogy a telepitett architektura eltero, biztos ezt akarom-e csinalni, de megnyugtattam, hogy biztos ez a terv. (... a vége itt bujkál)

Apeh ujra

2011. januar 25.
kategóriák: én-blog openSUSE
hozzászólások: No komment...

hat azt kell mondjam, hogy ez az e-adobevallas meg mindig docogos kicsiket... van ez a jo rpm csomag, letoltom, rakuldom a zyppert, eszleli hogy frissiteni kell, tok jo. aha... az egesz konyvtarat kiuriti... eloszor le kell torolni es aztan telepiteni... 2011-ben nem sikerul egy frissites? fiuk!

OpenSUSE 11.4 visszaszamlalo

2011. januar 16.
kategóriák: openSUSE
hozzászólások: No komment...

lassan kiadásra kerül a 11.4, hogy még hány nap van hétra pontosan megmondja a visszaszámláló. végülis számomra nem derül ki egyelőre, hogy a szlogenek bekerültek-e, de adott időben meglátjuk
en.opensuse.org/openSUSE:Co...

Az openSUSE hibaja

2011. januar 10.
kategóriák: openSUSE
hozzászólások: No komment...

imadom az ilyen mondatokat:

„Szerintem ami rettenetes nagy hibája az openSUSE csapatnak (itthon) az pedig a kommunikáció, sajtó...stb. Nem hinném, hogy ekkora volna a különbség Ubuntu és openSUSE között, mint ahogy azt a szavaztatok mutatják. 1 openSUSE hírre 4-5 Ubuntus hír vagy esemény jut arányában. Persze lehetnek szakmai érvek is, amiket én már nem tudok megítélni. De akárhogyan nézem 5% a 41% ellenében, és mind ez a Novell árnyékában elég bizarr :(” (hup.hu/cikkek/20110109/hup_...)

persze a kritika felig igaz, hiszen a hupon valoban tobb az ubuntus hir, de ne feledjuk el, hogy a hup kifejezetten debian fan oldalnak indult, es mostanaban leginkabb ubuntu fan oldal, igy ezen igazsag szerint teljesen felesleges csodalkozni. (... a vége itt bujkál)

11.4 visszaszamlalo

2011. januar 07.
kategóriák: openSUSE
hozzászólások: No komment...

keszulget az openSUSE 11.4 visszaszamlaloja, es ha minden jol megy, a visszaszamlalon rovid szlogenek is megjelennek majd. ennek oromere kkemenczyvel egyeztettem a magyar szlogen otleteim, aztan elkuldtem oket a keszitonek, hogy mi se maradjunk ki a kampanybol.

Suse hatter

2010. december 12.
kategóriák: én-blog android openSUSE
hozzászólások: No komment...

nem tudom, ez minden androidos telefonnal igy van-e de az enyemen biztos, szoval az alkalmazasfeluleteket (aka asztal) tudom valtogatni, a hatter pedig lassan uszik az asztalok mogott, igy nem 320x480 hanem 480x640 meretu hatteret kell hasznalni. ime: android_hatter3.jpg

Hirmondo 153

2010. december 12.
kategóriák: én-blog openSUSE Heti Hírmondó
hozzászólások: No komment...

amint azt mar meseltem, kaptam akkot a hirmondo svnjehez... mivel az xml elso ranezesre emberi szemnek nehezen atlathato, viszont sablonos, igy irtam egy kis php-t ami beletolja az egeszet az altalam hasznalt formaba. igy most sokkal konnyebb. the show must go on.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.