:: Kulipintyo ::

2019. február 20. szerda, Aladár, Álmos napja

kategória: openSUSE

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

Suse 10.2 ujra

2007. julius 27.
kategóriák: linux openSUSE
hozzászólások: No komment...

nos, ahogy igertem meg visszaterek a temara. menet kozben felpakoltam a wines fontokat, elesztettem a wifi kartyat, bar egyelore nincs wifi akkom, es a wifi-radar telepitese utan latom az elerheto halozatokat. a csatlakozast majd valami burger kingben meg tesztelem, ahol van nyilt wifi, az a tuti. aztan majd meselek.

az aliasokat ugy tunik, a terminal bezarasakor elfelejti a draga, sot a 2 egymassal parhuzamosan futo terminal nem latja egymas aliasait sem, igy ezzel valami nem koser. egyelore athidaltam egy bash scripttel a dolgot a ~/bin-ben. mivel vannak fontosabb dolgok is ennel.

problemat okoz szamomra, hogy a programok koze nem tudok kezzel betenni inditoikont, azaz muszaj a panelen egy darab ikont hagyjak a thunderbirdnek, mert nem tudom a menube, a kedvencek koze sehogy beeszkabalni. (ugyebar az emlitett suse menu). lehet ezt bugreportolni kene, hatha megcsinaljak. (... a vége itt bujkál)

Suse 10.2

2007. julius 22.
kategóriák: linux openSUSE
hozzászólások: No komment...

felvarazsoltam ezt a csodat immaron 2 gepre. ezt most azert irom le, hogy ne felejtsem el az elso benyomasaimat. a kovetkezok jutnak eszembe elsore: a jogosultsagot userID alapjan osztja es nem user alapjan, igy multibootos gepre semmikepp nem ajanlom, csak ha a /home nem kozos tobb disztro kozott. kulcsinre 5/5 pontszamot lehetne adni, a suse menu is betalalt, raadasul rendszer frissites utan meg jobb lett.

azonban. a rendszer frissitesehez szukseges online repok nem voltak benne a konfigban, meg ajanlas szinten sem. a kereses SLP-vel opcio nem talalt egyetlen repot sem, nekem kellett kikuglizni a forrast.

a rendszer frissites nem futott le normalisan. eleinte a yast minden fuggosegi hibat velem javittatott ki, majd utana 5szor leallt az egesz, mert valami csomag hibasan keszult el (vagy hibasan jott le), es a figyelmen kivul hagy opcio valasztasakor is kilepett. ezt csak ugy tudtam kikuszobolni, hogy az adott csomagot kiszedtem a frissitendok listajabol. (... a vége itt bujkál)

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.