:: Kulipintyo ::

2019. február 20. szerda, Aladár, Álmos napja

kategória: én-blog

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

Nie Wieder

2006. aprilis 18.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

‘S. meséli: vízumot akart, és a Gestapóhoz küldték az Astoriába. (Különös, milyen sorsuk van a házaknak: ez a szálloda volt az 1918-as forradalom főhadiszállása!) Ott félreértették jelentkezését, s felrakták egy menetautóra, mely Kistarcsára viszi a letartóztatottakat. Estig tart, míg a tévedést magyarázza. Időközben a Gestapo svábhegyi főhadiszállásán tanyázik. Itt látja és hallja a következőket:

Két szentendrei paraszt jelentkezik a volksbundista, magyarul is beszélő SS-őrszemnél. Előadják, hogy bajuk van egy falubeli zsidóval, aki állítólag becsapta őket egy lóvásárnál. Engedélyt kérnek, hogy hazatérve megverhessék a zsidót. Az SS-ember megnyugtatja őket, hogy nyugodtan megverhetik, ezért ma nem jár büntetés. De a két paraszt ragaszkodik az írásos engedélyhez; s mikor ezt nem kapják, elégedetlenül távoznak. (... a vége itt bujkál)

Lopok neked egy konyvet

2006. aprilis 16.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

...a lapjait teleirom, verrel veritekkel valahogy meg kibirom... enekli(?) Lukacs a tankcsapda elen debibol, vagymi... ha most arra gondolok, hogy negyed oraja kerestem valami dalt, hogy mit idezzek ide, akkor igy utolag elegge viccesnek latom sajat magamat. vegulis ennel jobban semmi nem illett most ide.

es akkor szaladjunk vegig a dolgokon gyorsan.

megszunt az ie css tamogatasa, mivel azt hiszem semmi olyan elemet nem hasznaltam fel, amitol bezarodna (a regi dizajnban nem birta elviselni a cimben levo inicialekat, es feladta). nem tudom egyelore hogy nez ki az oldal ie-ben, de mivel kevesse erdekel, ezert ha veletlen meglatom, akkor se biztos hogy hozzanyulok.

a regi dizajnt nem dobtam ki, ha akar egy valaki jelzi, hogy szeretne inkabb azt nezni, vagy akar csak css nelkul (pda tulajok figyelem), akkor feldobok 3 linket, amivel lehet valogatni a css-ek kozott. (... a vége itt bujkál)

Az e es a kozigazgatas

2006. aprilis 13.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

az europai unioban kiemelt terulet az informatika, mert egy rendkivul innovativ iparag, ezenkivul olyan ketsegtelenul hasznos tulajdonsagai vannak, amit a jogalkotok is nehezen ontenek szavakba. a tartalomsugarzas, olyan fajtaja, amely eseteben a vasarlo maga hatarozza meg a szolgaltatas igenybevetelenek helyet es idejet.

ez ketsegtelenul hatalmas elony a tobbi kozigazgatasi szolgaltatashoz kepest, ahol is az ugyfel maga valaszthatja meg, hogy bemegy az ugyfelszolgalatra vagy sem. ezt a donteset azonban idonkent a kotelezo okmanyok beszerzesehez fuzodo kotelezettsege jelentosen leszukiti, az ugyfelszolgalaton valo megjelenes idopontjanak megvalasztasara.

gondolom ennel jobban nem kell szemleltetni, miert tekintjuk hatalmas lehetosegnek az e-kozigazgatast. (... a vége itt bujkál)

A kolteszet napja

2006. aprilis 11.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

aprilis 11-e mint arrol mar irtam egyszer, 1964 ota, amiota megtudtuk, hogy Jozsef Attila kommunista volt (bar ennek nehany verse erosen ellentmondani latszik), sot o volt a proletariatus koltoje, szuletese evfordulojan a kolteszetet unnepeljuk. helyette. vagymi. emlegettem azt is ugyanott, hogy kevesen vannak tisztaban vele, hogy 5 evvel korabban egy masik nagy magyar iro-kolto ugyane napon szuletett. ot Marai Sandornak hivtak.

igy ma az o szuletesenek evfordulojarol is meg kell emlekeznunk. meg kell emlekeznunk rola, mert hatalmas eletmuve felbecsulhetetlen erteku korrajzokat hagyott az utokornak, mind az elso mind a masodik vilaghaboru eveirol, es nem kevesbe a bekeidokrol. ami igazan jelentosse teszi muveit, hogy a tortenelmi esemenyeket mindig az ember szemszogebol irta meg. ahogy o mondta, egy ember halala katasztrofa, ezer ember halala csupan statisztika. eppen ezert, nem torodott a statisztikaval, mindig az egyen sorsa izgatta. (... a vége itt bujkál)

Multban valo kutakodas

2006. aprilis 11.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

voltam a hetvegen a frissen megnyitott margitszigeten, hogy lassuk hogy jart, illetve milyen ellennyomo medenceket hagytak meg (ezt a hirekben olvastam), es egyebkent hogy all a sziget. az allatkert fele nem neztem el, igy nem tudom visszatelepitettek-e az allatkertet vagy sem, vajon a nyulak szigete-e mar a nyulak szigete. (poen by zoobudapest.com) keszitettem most is par kepet, gondoltam mazsolazzunk belole.

az ido surgetese miatt az utat sajnos rovidre kellett fogni, az emlitett allatkerti kerulo elhagyasa is ennek szamlajara irando, eppen ezert eleve a hev-megallonal kezdjuk a setat, sot meg sem allunk csupan egy kep erejeig lassitunk a hidon, mivel eszrevesszuk: a takaritast meg nem kezdtek meg, es eleg mocskos az aszfalt. img_16.jpg ugyanakkor teny, hogy jobban jarhato mint ekkor volt: img_4.jpg (... a vége itt bujkál)

A DRM szorithatja ki a Linuxot a piacrol?

2006. aprilis 07.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

a RealNetworks szerint a mivel a Linux alapu operacios rendszerek nem tamogatjak a digitalis jogkezelesi technologiat (DRM-et), ezert a DRM-mel vedett tartalmak azokon nem tekinthetok meg. ez a Linux disztribuciok szamara a piacrol valo kiszorulast okozhatja.

az FSF europai szervezete kijelentette, hogy a felhasznalok nem kivanjak hogy DRM-mel vagy barmivel felhasznaloi jogaikat korlatozzak.

Jeff Ayars a RealNetworks vezetoje ugyanakkor ravilagitott, hogy ha a Linux felhasznalok nem lesznek kepesek a DRM-mel vedett tartalmak megjelenitesere, az a Linux felhasznaloi sikerenek veget vethet.

ez gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy a felhasznalo szamara, ha a DRM-mel vedett filmet akar nezni az egyetlen lehetoseg a windows lesz, igy a Linux kizarolag az uzleti felhasznalok szamara, es a szervereken tud majd alternativat nyujtani. (... a vége itt bujkál)

Jo uzlet az arviz is

2006. aprilis 6.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

mivel szerda reggel mar elkezdett apadni az arviz, es a hajnali tetozes utan, 11 orara, mikor kisetaltam, mar alacsonyabb volt a szintje mint elozo nap delutan, ezert a szerdai kepek kozul nem tettem mar fel egyet sem. helyette a keddi kepekbol mazsolazunk, ma (tegnap) reggel mar ugysem fenykepeztem sokat, mivel lattam a gyors apadast, es ujabb rekordot mar nem tudtam lencsevegre kapni.

idorendben haladva, ahogy setam vezetett, elsokent tekintsuk meg ismet a centit, amely az altalam fenykepezett legmagasabb vizalasst jelzi: img_8.jpg (... a vége itt bujkál)

Mint az orult ki letepte lancat

2006. aprilis 04.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

vagtatott a tisza a ronan at... irta Petofi Sandor. sajnos Jozsef Attila a Dunanal cimu verseben nem arvizes temat boncolgat (most eppen nem is tudna az also lepcson uldogelni), igy tole nem tudunk ilyen jokat idezni, pedig jo lett volna mindket folyorol irni valami. ha mar itt tartunk, megjegyzem, hogy J.A. szuletesnapja aprilis 11-e, a kolteszet napja is. nincs is mar olyan nagyon messze. pont kedden lesz ugyanis.

ugyanakkor kevesen tudjak, hogy Marai Sandor szuletesnapja is aprilis 11-ere esett, 1900-ban. csupan azert nem az o emlekere lett a kolteszet napja aprilis 11-e, mert o ugy dontott, amig hazankban nincs demokracia addig nem publikal.

ezt persze egy ido utan az uj berendezkedes nem vette jo neven. ugyanis a nyugat fele fel akartak mutatni, mekkora szabadsag van itthon a felszabadulas utan. a diktatura mar csak ilyen. Marai szavaival: a kommunistak a lelkeket akartak. (... a vége itt bujkál)

Aprilis 4., kedves unnepunk

2006. aprilis 04.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

szep eletet te adtal nekunk... - szolt az uttoro dal ifju eveimben. emlekszem mikor gyerek voltam, meg nagy unnep volt aprilis 4. ezen napon megtanultuk minden evben, hogyan kell egy vonallal voros csillagot rajzolni, es rajzolas kozben kulon nagy pirossal volt kiemelve az az allas, amikor eppen a csillag nagyjabol ugy nez ki mint egy 4es szam, csak picit deformaltan. nem tudom iden kik es hanyan fogjak megunnepelni ezt a regi unnepet, de gondoltam pici csokrot osszeallitok a regebbi anyagokbol, meg az emlekeimbol.

elsokent megjegyeznem, hogy aprilis 4-e hazugsag. az orszagban aprilis 4-et kovetoen meg folytak harcok, egeszen aprilis 12-ig. csupan a propaganda-gepezet termeke ez az elorehozott unnep. mondhatnank nemi ellel, hogy elore ittak a medve borere, es ha nem isszak el elore, talan lett is volna felszabadulas. igy csak megszallo-valtas volt. (... a vége itt bujkál)

Azert a viz az ur

2006. aprilis 03.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

tettem egy kis karikat ma (tegnap) a varosban a fenykepezommel. ennek fo oka az volt, hogy a radio bemondta, hogy lezartak az Arpadhazi Szent Margitrol atkeresztelt Nyulak szigetet, es ez engem arra sarkalt, hogy megis odamenjek. nyilvan. egyebkent utalok jo idoben odajarni, mert jo idoben mindenki imad odajarni, es undoritoan nagy tomeg van. de ha lezartak, akkor eselyes, hogy nincs tomeg.

de van. nem tomeg, de azert van, akkora helyhez kepest amekkorat meghagytak az eltevedoknek. legjobb az volt mikor egy hazaspar a 3 eves gyerkoccel nyomult es elpanaszolta nekem, hogy a rendorok nem engedik be, pedig ok csak bringo-hintozni akartak. aha mondom, hat kellemetlen. de legalabb tudom, hogy iden se erdemes kimenni jo idoben, mert bringo-hinto veszely van. (... a vége itt bujkál)

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.