:: Kulipintyo ::

2019. február 20. szerda, Aladár, Álmos napja

kategória: én-blog

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

Micsoda erzes...

2006. majus 25.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

piszmogtam ma (tegnap) este egy keppel, sok kis teruletet kellett kijelolni es a kijeloleseket osszeadni egymashoz. ez nem egy nagy dolog gimpet hasznalva, mert csak nyomni kell kijeloles kozben a shift billentyut, es a kijelolt teruletek osszeadodnak, ha az ember a ctrl billentyut nyomja kijeloleskor, akkor pedig a kijeloles a tobbi kijelolt teruletbol kivonodik. ezzel nincs is gond.

azonban ha az ember menet kozben jon ra, hogy az egyszerunek tuno modszer nem a legjobb volt, de mar csakazertis igy fejezi be a kijelolest, konnyen belefuthat abba a helyzetbe, hogy a sokaig nyomva tartott shift gomb miatt egy aranyos kis parbeszed ablak jelenik meg neki bele az arcaba: kivanja bekapcsolni a lassu billentyuket? (... a vége itt bujkál)

Turbulencia

2006. majus 22.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

semmi semmi... csak feltettem 2 kepet. ide: virag.jpg es ide: pingvin.jpg (... a vége itt bujkál)

Szembeulve a multtal

2006. majus 20.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

az elso altalanos iskolam iden 50 esztendos, faklyas felvonulassal, tuzijatekkal es meg ki tudja mi mindennel unnepelte az intezmeny (en csak ezt a kettot lattam). a faklyas felvonulasrol vagy jot vagy semmit, a tuzijatek egeszen szinvonalas volt. h_tuzijatek.jpg meg alafesto zene is volt hozza (nem is akarmilyen), ugyan nem sokat lehetett hallani belole a durrogastol, de ki a kicsit nem becsuli, az moho. vagymi. (... a vége itt bujkál)

Hangom mindig erted kialt

2006. majus 18.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

‘letezel csak mint egy gep, mint egy hideg fogaskerek, uj idok ezt igy mondjak: nem talalod merre menj tovabb. elkopnak mind a szavak tartalmuk talan igaz marad, elszallnak mind az evek, es lassan fontos lesz neked, hogy legyen akihez mesz, legyen egy kinyujtott kez...’

(Ossian - Nezz ram)

ez egy idezgetos este, nem azert mert ilyen merhetetlenul bena vagyok, hogy nem tudom a gondolataim kifejezni, hanem azert mert ilyen merhetetlenul benult vagyok, es nem tudom a gondolataim kifejezni.

akkor tovabb is adnam a szot egy masik idezetnek:

“Az elefánt

Láttam az elefántot, elefant.jpg amint agyontaposta a rabságban született elefántbébit. Az idő múlik felettem, szívem és eszméletem egyre nehezebb, szeretnék már megbocsátani és megérteni. De minden eszmélet és tapasztalás arra tanít csak, hogy az életben egy jó van, amelyért élni érdemes, s ez a jó a szabadság. Kezdem megérteni az elefántot.” (... a vége itt bujkál)

Galeria changelog

2006. majus 16.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

kovetkezo modositasok leptek eletbe a kepeknel: lapozhato lett a galeria, az idorend alapjan torteno rendezest bugfixeltem, tehat most megint jol mukodik. volt egy kis kavarodas, mivel nemelyik fajl eseten egyezett az utolso modositas ideje, igy az idorendnel kellett egy kisegito valtozo, hogy valami alapjan megis legyen kozottuk sorrend. aztan ezzel benaskodtam egy sort... sebaj.

ennek oromere felraktam egy tegnapi kepet, ha mar olyan szepen sutott a nap. felhok1.jpg szerintem ez lett a legjobb. az is latszik ahogy a nap csikosra festi az eget. (... a vége itt bujkál)

A karavan halad

2006. majus 15.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

apro technikai fejlesztesen vagyunk tul ismet. elso es legfontosabb valtozas hogy megcsinaltam a kepeket tartalmazo konyvtar sajatos indexeleset. igyekeztem valami olyat letrehozni igy, amivel tobb legyet is uthetek egy csapasra. ennek kovetkezteben az utolso 12 kep latszik az oldalon, ez azonban egy xml fajlban kapott helyet, ami igy egyben RSS csatornakent is szolgal, es hirolvasokba egyszeruen felveheto. ertelemszeruen nincs leiras (description) mezo hozzakapcsolva.

ennek oromere a kepekre mutato linket a menuben az RSS csatornak koze helyeztem el: jobbulas.hu/pic (... a vége itt bujkál)

Szall a kakukk feszkere

2006. majus 10.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

Az önkéntes gyógykezelés: (1997. évi CLIX. tv.)

197. § (1) A gyógykezelés akkor tekinthető önkéntesnek, ha abba a cselekvőképes beteg a 15. § (5) bekezdés szerint a pszichiátriai intézetbe történő felvétele előtt beleegyezett.

(2) A korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen beteg a (3)-(4) bekezdés kivételével a 16. § (1)-(2) bekezdésben meghatározott személy kérelmére vehető pszichiátriai intézeti gyógykezelésbe.

(3) A korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen beteg abban az esetben, ha a 16. § (1)-(2) bekezdésben meghatározott személy nyilatkozatának beszerzése késedelemmel járna, vagy felmerül annak a veszélye, hogy a beteg indokolt gyógykezelésében ellenérdekelt, kérheti az intézetbe történő ideiglenes felvételét akkor, ha a 199. § szerinti sürgősségi vagy 200. § szerinti kötelező gyógykezelés feltételei nem állnak fenn, de az intézeti gyógykezelés indokolt. Az ideiglenes felvétellel egyidejűleg az intézet haladéktalanul megkísérli a kapcsolatfelvételt a 16. § (1)-(2) bekezdésben meghatározott személlyel. Abban az esetben, ha ez sikertelen, vagy a 16. § (1)-(2) bekezdésben meghatározott személy nem járul hozzá a beteg indokolt gyógykezeléséhez, az intézet haladéktalanul értesíti a gyámhatóságot a beteg intézeti felvételéről és annak körülményeiről. (... a vége itt bujkál)

Kelj fel es fenykepezz

2006. majus 08.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

ugy dontottem, hasznaljuk ki erosebben, hogy ilyen kis kepek villannak az arcunkba ha en azt ugy akarom. foleg, mivel ez tobbeknel is nagy sikert aratott. (masok annyit mondtak ra, hogy ok mar olvastak azt a bejegyzest... de engem ezek a megnyilvanulasok motivalnak leginkabb. nyilvan...) elore szolok, hogy nem all szandekomban tulzasba vinni, sot rendszert csinalni sem belole. csak egy picit.

eloszor is ez itt a reklam helye: anyaknapi koszontonkhoz a Madardombi Viraguzlet viragbolt.jobbulas.hu szolgaltatta a kepanyagot. koszonjuk nekem, hogy megcsinaltam a kepet;) es koszonjuk a hugomnak, hogy megcsinalta a csokrot:)

es most mas tema kovetkezik.

aki meg nem utazott a fogaskerekuvel, az nem tudja mit hagyott ki. a fogaskereku fogaskereku.jpg a szechenyi hegyre jar fel, igy tehat aki meg nem utazott vele, az dupla elmenyt hagyott ki. (... a vége itt bujkál)

Orgona aga, barackfa viraga

2006. majus 07.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

oltozzetek uj ruhaba anyak napja alkalmara illatosan...tekintettel arra, hogy majus elso vasarnapja nem tudom miota anyak napja, igy most a szokasos elemzes es bemutato elmarad. legalabbis egy rovid idore. azt hiszem ugysem ez a lenyeg.

en a magam reszerol szeretnek most minden edesanyanak kuldeni egy viragot. mondjuk ezt: csokor.jpg (... a vége itt bujkál)

Berhelgetes ujra

2006. majus 06.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

mint azt elsore nem latni egy cseppet sem, picit megint berheltem az eletem konyvet (ahhaha) most annyit valtoztattam, hogy a kepek, amik eddig csupan linknek latszottak, mostantol reszet kepezik az oldalnak, tehat latszanak kis meretben (ez jelenleg 200x200 pixelbe belefero maximalis meretet jelent, ahogy nezem ez atlagban 150x200 vagy 200x150 pixel meretet jelent a gyakorlatban, de ezen meg lehet, hogy modositok) magaban a bejegyzesben.

nem volt rossz otlet, mert talaltam az egyik bejegyzesben egy kis hibat is egybol, amitol az egyik bekezdes nem latszodott. jo mondjuk nem mondanam, hogy nagyon hianyzott onnan, de ha mar egyszer odairtam, akkor legyen ott.

annak oromere, hogy sikeresen fotoblogot csinalunk a kulipintyobol, legalabbis felig, olyan kepeket fogok alkalomadtan belerakni amiket csak ugy alapon csinaltam. (... a vége itt bujkál)

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.