:: Kulipintyo ::

2019. február 20. szerda, Aladár, Álmos napja

kategória: én-blog

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

Imagezoom dolgok

2007. november 21.
kategóriák: én-blog trükk
hozzászólások: No komment...

a tegnapi elozmenyek utan, ma eltunodtem ezen a kep meretes probleman... (eloszor update-kent akartam ezt leirni, de aztan szetszedtem kettobe:P) hmmm... egyet nem ertek: egy extension torlese miert nem vonja maga utan a beallitasok torleset?

ezt leszamitva sikerult megerteni a problemat. van az imagezoom-nak egy uj ficsore: ha a jobb eger gombot nyomva tartom, akkor a gorgovel tudom allitani a kepek meretet. ezt eddig eszre sem vettem, egyebkent eleg jo kis ficsor, csak... azt a reszet nem ertem, hogy ha az egyik kepet lekicsinyitem, es igy hagyva bezarom a firefoxot, akkor miert menti el ezt az allapotot mint default kepmeret a tovabbiakra nezve. mindenesetre maj figyelem ezt a viselkedest mostantol. (... a vége itt bujkál)

Hurraoptimizmus

2007. november 20.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

az elobb valamiert megbolondult az imagezoom nevu firefox kiterjesztes, es minden kepet kb. 90%-os meretben kezdett el megjeleniteni. elsore eleg durvanak tunt az eset, egyelore letiltottam, friss verzio nincs belole, szerintem ujratelepites lesz a megoldas. majd holnap... holnap majd a wikivel is bibelodok. rovid hireinket hallottak, es most sport...

Requiem egy keresoert

2007. november 19.
kategóriák: én-blog linux openSUSE
hozzászólások: No komment...

nem tartott sokaig. raneztem a fogyasztasra a powertop software.opensuse.org/searc... segitsegevel. kb masodik tanacsa az volt, hogy a beagle-t azonnal szedjem le, mert nagyon sokat fogyaszt indexeles kozben.

itt jegyzem meg, hogy 10.2 alatt folyamatosan zabalta a CPU-t, rendesen 100%on porgetve ha kellett, ha nem... ehhez kepest 10.3 alatt teljesen csendesen elvolt. nagy ritkan a beagle-helper felhergelte magat, olyankor kilottem, es ujra csend lett.

ez igy ment egesz idaig. mivel most ismet letakaritottam a geprol.

ugyse hasznaltam sosem, valojaban azt sem ertem miert kerult ujra fel frissiteskor. ejnye.

Windowsos programok linuxos megfeleloi

2007. november 16.
kategóriák: én-blog linux openSUSE
hozzászólások: No komment...

mikor multkor megtalaltam csomag keresgeles, meg az uj 1-click install telepitore csodalkozas kozben a Novell altal nem is olyan regen csatarendbe allitott Build Service keresojet, kezdett motoszkalni a fejemben egy gondolat. vezetgetem a (hu de utalom, hogy a backspace mellett kozvetlenul ott van a home billentyu es mindig azt nyomom meg amikor ki akarok torolni egy betut !#@%¤!), szoval vezetem azt a tablazatot a windowsos progik linuxos alternativairol, de igazabol nem vagyok rola meggyozodve, hogy egy par nev, olyan nagy segitseg lenne az emberek szamara.

hu.opensuse.org/Windowsos_a...

viszont ha osszekotnem valahogyan ezzel a keresovel, az mennyivel nagyobb segitseg lenne: keresed X program megfelelojet, hatha valamit meg nem tudsz, kapsz egy nevet, meg egy linket, aztan keresheted ez alapjan tovabb... igy viszont egyet kattintasz, vegignezed a listat, es 1 kattintassal telepited a programod, es boldog vagy. nem is hangzik olyan rosszul, igaz? (... a vége itt bujkál)

The real problem

2007. november 04.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

a sors fajdalmas ironiaja, amikor 2 ismerosod osztja egymast a weben, es szerinted mint kulso szemlelo szerint, igazabol a vita temajanak nem is lenne szabad felmerulnie, mint vitatema, es egy picit mindketten tulreagaljak a dolgot, de ezt nem mondhatod meg egyikuknek sem, mert azzal mindkettojuket megbantanad.

vettem fejhallgatot a laptophoz, majdnem 2 meter hosszu kabellel, es ez jo. nekem.

Private data

2007. oktober 10.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

ma nagybacsi lettem

Zsido-e vagyok

2007. szeptember 22.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

osszefutottam ma egy igazi szakertovel. miutan megeloztem a jardan, hatulrol megallapitotta rolam, hogy zsido vagyok. egy darabig kiabalva ismetelgette a hirtelen felallitott diagnozist, miszerint o hatulrol is latja rajtam, hogy zsido vagyok, aztan tulsagosan lemaradt ahhoz, hogy legyen ertelme folytatnia, igy abbahagyta. legalabbis en mar nem hallottam a tovabbiakban.

Budapesti korkep

2007. szeptember 19.
kategóriák: vélemény
hozzászólások: No komment...

az jutott eszembe, hogy analizaltatni kellene a rendorseg altal hasznalt konnygaz osszetetelet, mert ugy tunik psziches fuggoseg alakult ki az elmult ev soran ezzel kezelt alanyokban. amennyiben ez a gyanu beigazolodni latszik, meg a fizikai elvonasi tunetek megjelenese elott konnygaz-elvonokurara kellene az alanyokat kuldeni. illetve sorgosen le kellene cserelni a rendorseg altal alkalmazott konnygazt fuggoseget nem okozo osszetetelure...

(bocs;))

Router

2007. szeptember 07.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

vettem egy hete egy routert. a wlan rendszeresen beszakadozott, gondoltam ez igy nem helyes, de mielott visszavittem volna a boltba, elobb firmware-t frissitettem. ettol teljesen meghulyult a szerencsetlen, mar nem a wlan szakadozott, hanem az internet. kezdtem komolyan gondolkodni, hova is tettem a fejszet, aztan vegul kihuztam belole az osszes kabelt ido hijan, es otthagytam az asztal sarkan.

legkozelebb, mikor ujra osszedugtam a halot, nyuglodott tovabb. az admin feluleten keresztul rebootoltam parszor, de nem segitett, vegul egy ujabb aramtalanitassal torteno rebootolas helyrehozta. azota teljesen jol szuperal, rohangalhatok fel-s-ala.

valojaban gozom sincs mi volt a baja, es mitol jott rendbe...

Nyulak szigete

2007. julius 18.
kategóriák: én-blog fénykép
hozzászólások: No komment...

rozsaszin tavirozsa nektek: dsc00019.jpg mar ugyis eleg reg toltottem fel kepet. ezt egyebkent az uj telefonommal keszitettem, ahhoz kepest egesz jo lett.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.