:: Kulipintyo ::

2019. február 20. szerda, Aladár, Álmos napja

kategória: én-blog

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

Elkapott beszelgetes

2008. november 12.
kategóriák: én-blog külvilág windows
hozzászólások: No komment...

– vettem ezt a gepet es a windows nem ismeri fel a videokartyamat.
– le kell tolteni a honlaprol, en is azt csinaltam.
– kaptam egy cd-t az volt rairva, hogy sp3, hu mondom ez kell nekem, hazavittem, felraktam, azt irja sp2, ***** ***, es nem ismeri fel a videokartyam.
– le kell tolteni
– kaptam a gephez ilyen cd-t minden driver rajta van, de nekem 9600as kartyam van, a cd-n meg csak 9800-hoz van driver

es egyesek szerint windows alatt egyszerubb az elet...

Reggeli kozben

2008. november 05.
kategóriák: én-blog openSUSE fénykép
hozzászólások: No komment...

a legjobb mulatsag reggelizes kozben a bejovo leveleid kozott olyan delivery msg-t talalni, hogy az egyik kedves ismerosodnek elkuldott .po fajl javitasok immaron 24 oraja nem ertek celba. ennel mar talan csak az a nagyobb mulatsag, mikor az ismerosod masik cimere nagy kapkodva fwd-zett levelre 3 perc mulva jon egy valasz, hogy most meg a .po fajlok nem latszanak, es igy felig feloltozve gyorsan elkuldod ismet a fajlokat tartalmazo, valojaban a fene se tudja miert nem torolt tar.gz allomanyt.

a lenyeg mindig a hatekonysag.

csokor102.jpg

Valtozasok a szerzoi jogban

2008. november 01.
kategóriák: vélemény
hozzászólások: No komment...

Amint azt mar tobb forrasbol tudhatod, az igazsagugyi tarca a szerzoi jogi torveny modositasara keszul. a javaslat erinti a szabad felhasznalas fogalmat is, abbol kizarva bizonyos eseteket, vagyis ebben az ertelemben szigoritja a jelenlegi szabalyozast. gondoltam, lenne ertelme par szot vesztegetni a temara, mivel a jogszeru masolas problemaja sokakat erint.

a jelenlegi szabalyozas szerint a torveny 35. § (1), (4), (5) es (7) bekezdései fogalmazzak meg a szabad felhasznalas eseteit, melyek kozul szamunkra jelenleg az (1) bekezdes erdekes, mivel a tobbi a konyvtarak, az oktatas celjara tortent masolast, illetve a szerveken szukseges ideiglenes masolatokat tartalmazza. ennek megfeleloen tehat (... a vége itt bujkál)

Cross

2008. november 01.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

belinkeltem a minap a codeweavers egynapos akcióját (csak ma, ingyenes crossover full version letoltes), amikor is ingyen hozza lehetett jutni regisztracios kulcshoz, ami hozzaferest nyujt a crossover aktualis verzioihoz. aznap egy full installert is publikaltak, ami azota mar nem erheto el. nos, ugy tunik ennyi ido kellett, hogy feldolgozasra keruljon a sok kerelem, mert ma kaptam meg a kulcsot levelben.

ennek megfeleloen, boldog tulajdonosa lettem a 7.1.0-1 verzionak.

Shut up and hack

2008. oktober 22.
kategóriák: én-blog linux
hozzászólások: No komment...

osszefutottam ma hazafele jovet Andrassal, aki termih neven fejleszti a tpgt gepiras oktato programot, es szoban bugreportoltam neki, hogy valami gubanc volt a kozephalado leckekkel. persze egybol szememre hanyta, hogy irasban miert nem jeleztem, ugyhogy megigertem neki, hogy amint hazaertem, egybol jelentkezem. meg is neztem, de megvannak a leckek. aztan rajottem, hogy ha jol dereng, az volt a baj, hogy nem valasztottam kiosztast, es miutan beallitottam a magyar nyelvet, akkor egybol megjavult a dolog.

igy aztan gondoltam, megprobalom reprodukalni a hibat, toroltem a konfig allomanyt, es elinditottam a programot. megkerdezte, letrehozhatja-e a beallito fajlt, amire ha igent valaszoltam, minden jol mukodott, ha nemet, akkor megjelent, par helyen hogy a lecke nincs kesz. (... a vége itt bujkál)

No more tips

2008. oktober 05.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

mivel felbuzdulva a multkori bejegyzesen, amiben az openSUSE hetilap tipp rovatat ideztem fel, gyorsan ki is hagytak a 41. szambol... igy aztan most nem irok tippet en sem.

Kazuar

2008. szeptember 28.
kategóriák: én-blog fénykép
hozzászólások: No komment...

igy nez ki a sisakos kazuar:

kazuar.jpg (... a vége itt bujkál)

Derult egbol villam

2008. szeptember 25.
kategóriák: én-blog linux
hozzászólások: No komment...

megjelent a thunderbirdbe beepulo kiegeszitokent is hasznalhato mozilla alapitvany altal fejlesztett naptar es feladatkezelo (vagymi) szoftver, a lightning 0.9 verzioja. ennek megfeleloen egy kis uzenet fogadott, hogy akarom-e telepiteni. termeszetesen akartam. ekkor letoltott 2MB-ot, majd jelezte, hogy ujraindithatom a thunderbird-ot.

kezd alakulni. az elozo verziohoz kepest elonyere egyszerusitettek a honapvaltas kezeleset, igy most sokkal esztetikusabb lett. arrol nem is beszelve, hogy mivel a honapok kozott a gorgovel is lehet valtani, a sok honapnev a naptarfejlecben tobbfele meretben teljesen felesleges volt... maga a felulet is sokkal tetszetosebb lett, habar meg az esetleges uj szolgaltatasok utan nem kutattam, azt kell mondanom, hogy hatarozottan elonyere sikerult valtoztatni rajta. (... a vége itt bujkál)

Deklaracio

2008. szeptember 19.
kategóriák: én-blog
hozzászólások: No komment...

habar belinkeltem oldalt, azert belinkelem meg egyszer az atlagos opensuse felhasznalo jellemrajzat: kemenczy.hu/myblog/2008/09/... egyuttal jelzem, hogy nem vagyok atlagos opensuse felhasznalo.

Bekave

2008. szeptember 08.
kategóriák: külvilág vélemény
hozzászólások: No komment...

azt hiszem, itt lenne az ideje bevezetni, hogy a bkv vezetoi, illetve mindazon tisztelt munkatarsai akik az uj menetrendet, jaratszamozast, parameterkonyvet meg miegymast kidolgoztak, kidolgozzak es kidolgozni fogjak, kotelezo jelleggel a bkv jaratain utazzanak, a teljes csaladjukkal egyutt. sajnos teljes titkotartast hiaba is kovetelhetnenk meg toluk, igy az utastajekoztatas hatekonysagat meg ez esetben sem tapasztalnak meg.

valami furcsa eloerzet azt sugja nekem, hogy egy picivel talan atgondoltabb lenne a kovetkezo parameterkonyv, ha az utasok tapasztalatait is figyelembe vennek. mar persze, csak ha legalabb reszben feladatanak tekinti a bkv az utasok kiszolgalasat.

addig is aki bizsergeto izgalomra vagyik, nezegesse az emlitett tarsasag honlapjan elerheto menetrendet, kulonos tekintettel az uj jaratokra, hatha talal koztuk olyan tablazatot, ahol a 3 oszlophoz tartozo fejlec nincs osszeugorva az elso oszlop fole... (... a vége itt bujkál)

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.