:: Kulipintyo ::

2019. március 26. kedd, Emánuel napja

< OpenSUSE 12.2 elso ranezesre >

2012. szeptember 23.
kategóriák: én-blog openSUSE

eloljaroban elmondom, hogy en a 12.1-et kihagytam az eletembol egy rovidke teszt utan, mely alatt a wlan drivert gyorsan leteszteltem, es ugy talaltam, hogy tovabbra sem eri el a 11.3 alatt megszokott szintet.

eppen ezert, a gnome3-mal sem nagyon volt idom megbaratkozni, hiszen az utoljara hasznalt 11.4-ben meg gnome2 volt.

ilyen elozmenyek utan, nyilvan mellbevago pillanatokat kellett atelni. az egesz asztal lecsuszott a kepernyo aljara, mivel a panelt gyarilag sikerult felul elhelyezni... szerencsere leteznek extensionok, amivel szepen testre lehet szabni a panelt... fel is tettem vagy 10-et elso nekifutasra, csak igy joval tovabb tartott az elso tesztreszabas, mint korabban.

valamit olvastam az alkalmazas-menukrol, hogy felkerultek a panelra, de ez nem igaz - csak kilepesi lehetoseg van a menuben -, viszont ablakvaltot azert utolag is lehet varazsolni - igaz, ennek a keszitoje nem keszult fel ra, hogy alulra helyezem a panelt, igy a buborekok kilognak a kepernyorol (egy bugreportot majd kuldok neki).

vegul meg kell talalni a specialis beallitasi lehetosegeket, amivel a gyari ablakkereteket le lehet cserelni a regi jol bevalt temankra. igy a panel szinenek lecsereleset leszamitva teljesen szep feluletet tudunk eszkabalni.

maga az alaprendszer egyebkent egesz jo, meg mindig fent vagyok a halozaton pl. - ami lassuk be, eleg hasznos valtozas, habar a kis lampa most sem villog... majd lehet nezek megint madwifi drivert, mint a regi szep idokben.

mi is van meg? zavaro hogy nincs slab menu (aka start menu), hanem helyette ez a teljes kepernyos alkalmazas indito, ezekkel a tulmeretezett ikonokkal, aminek a fele kockasodik, mivel az ikon keszitoje nem szamitott ra, hogy 800x800 pixelre nagyitva mennyire mutat jol a 32x32 pixeles ikon... igenytelenul nyilvan. szerencsere erre is van extension, amivel egy kellemesen testreszabhato startmenut hozhatunk letre. (csinaltam is gyorsan egy hevenyeszett magyar forditast hozza, de visszakuldes elott meg azert be kene fejezni)

elsore kb. ennyi jut eszembe, majd meg jovok.

No Comments.

Mit szólsz hozzá?

a hozzászólások megjelenése előzetes moderáláshoz kötött

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.