:: Kulipintyo ::

2019. április 18. csütörtök, Andrea, Ilma napja

< OpenSUSE 11.4 kernel dolgok >

2011. majus 21.
kategóriák: én-blog linux openSUSE trükk

habar nem akarok senkit lebeszelni a 11.4 hasznalatarol, a hozza adott (sot a tumbleweed repoban fellelheto ujabb) kernelek nem kezelik rendesen az atheros wlan kartyamat.

az elozmenyekbol gondolom mindenki tudja, hogy ez egy regebbi gepbol attett vinyo, amin athelyezeskor frissitettem a 11.3-at 64 bitesre, majd 11.4-re.

sajnos a sikersztoriba ez utobbinal csuszott be valami kis gikszer...

Ha az életben nincs már több móka...

a wifinek van egy kis piros villogo indexledje a fogomb mellett. az elso into jel az volt, hogy a led nem villogott tobbet, hanem folyamatosan kezdett vilagitani. ez jelezte, hogy az ath9k modulban valami olyan valtozas tortent, ami a regi szolgaltatasokat nem tudja mar nyujtani...

Énekeljük el azt, hogy vége
Nem járunk ki többet rétre
Nem úszunk többet a strandon
És nem borozunk már többet a gangon

es igen, a wlan elkezdett szakadozni minden jel nelkul, ertsd: a led vilagitott, az nm-applet szerint a halozati kapcsolat aktiv volt, csak egyszeruen a bitek nem jottek-mentek tobbet. nem gyakran, napi 5-6 alkalommal, de termeszetesen egy ido utan ez is eleg alacsony komfortszint.

Nem süt a nap be az ágyba
Mint az athéni hotelszobába

nos egy darabig ez igy ment, aztan megjelent a tumbleweed repoban egy ujabb kernel, aminek felettebb megorultem, es gyorsan at is valtottam ra, eljen a rolling felkialtassal. egy kicsivel valoban jobb is lett a helyzet, a net mar csak napi 2-3 alkalommal szakadt be. ekkor azt hittem latom a fenyt, de sajnos tevedtem, ugyanis a kovetkezo frissites meg rosszabb lett mint az eredeti allapot. ekkor felraktam a desktop verzio melle egy gyari default kernelt is tartaleknak es atalltam ra. igy legalabb nem volt orjito a szakadozas es vartam hatha jon egy uj frissites. B-tervnek pedig letoltottem a 11.3 update repobol a legfrissebb 2.6.34 verzioju kernelt.

nos a frissites meg is erkezett, de sajnos semmivel nem jobb, csak legalabb a 10-es konzolt telekopkodi ath hibajelentesekkel...

Nem mondjuk nőknek, hogy szép vagy
Ők a f*kunkra azt, hogy de szép nagy

igy hat maradt a b-terv bevetese: zypperrel --force kapcsoloval felraktam szepen a regi kernelt es atvaltottam ra.

most ujra villog a kis piros led, szoval minden jonak tunik...

Nem mosol bugyit, hogy tiszta
Legyél az Akropoliszra
Felmegyünk, és ott a csikket
A városra pöccintjük...

a hatterdalt a Kispal es a borz szolgaltatta. kosz

No Comments.

Mit szólsz hozzá?

a hozzászólások megjelenése előzetes moderáláshoz kötött

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.