:: Kulipintyo ::

2019. március 26. kedd, Emánuel napja

< Frissites openSUSE 11.2-rol 11.3-ra >

2010. julius 17.
kategóriák: én-blog openSUSE trükk

nekiugrottam a 11.2 rendszeremet frissiteni 11.3-ra jol, mivel most van hetvege, hadd zakatoljon a 4es terminalon a hatterben a dolog. (tanulva a multkori esetbol, mikor a gnome-terminal is eltunt, mikor elszallt feluton a grafikus felulet).

a leirasok alapjan ugy tunt, hogy teljesen zokkenomentesen fog lezajlani a dolog, es a 11.1->11.2 frissitesnel szukseges kulon zypper update kitero mar nem is fog kelleni. igy aztan batran nekivagtam a dolognak.

eloszor a yastot hasznaltam a kenyelem miatt: szepen atirtam a repokat a 11.3 repoira, meg a packmant is, hogy a nem hivatalos csomagokat se kelljen utolag visszarakosgatni, a hivatalos repoknak nagyobb prioritast adtam, hogy azert a kulso cuccok ne nagyon irjak felul elsore a hivatalos csomagokat.

mikor vegeztem, elkezdtem a szukseges csomagok letolteset. (ez meg mindig nagyon hasznos otlet, igy biztos nem okoz gondot ha a szolgaltato csodot mond)

# zypper dup -d mikor letoltott mindent amire szuksege volt, rauszitottam az eles frissitest # zypper dup el is indult gyonyoruen, de az egyik csomagnal nagyon leakadni latszott szegenyke, es mikor mar 3 perce 100%on porgott a proci mindenfele eredmeny nelkul, kozbeleptem.

nos ez hiba volt.

valahogy sikerult derekba kapnom a zypper frissiteset, ennek koszonhetoen kozolte velem, hogy a librpm.so.0 fajl hianyaban o leall... elkezdtem remenykedni, hogy az rpm utasitasok menni fognak es gyorsan korulneztem a letoltott csomagok kozott (/var/cache/zypp/packages/). meg is talaltam a libzypp es a zypper friss verzioit.

a libzyppet kicsit eroltetni kellett, mert kiirta hogy a regi verziot megvagy 8 csomag hasznalja, amik meg nem frissultek (2-3 yast modul meg nem tudom meg mik), igy a --nodeps kapcsoloval tettem fel, igy mar frissult siman a zypper is. ezt kovetoen priman ment tovabb a frissites jol.

szoval ugy tunik, most sem artott volna a csomagkezelo frissitesevel kezdeni, hogy ezt elkeruljuk.

kapcsolódó anyagok:

  1. upgrade zypperrel c. írás
  2. en.opensuse.org/SDB:System_...

No Comments.

Mit szólsz hozzá?

a hozzászólások megjelenése előzetes moderáláshoz kötött

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.