:: Kulipintyo ::

2019. március 26. kedd, Emánuel napja

< 0953 >

2010. januar 28.
kategóriák: én-blog openSUSE

a multkori kis merevlemezhalal kovetkezteben ismetelt alkalmam nyilt tesztelni, vajon mi minden valtozott abevjava teren, illetve mifele finom .rpm csomagot gyartott reszemre az apeh az iden. hiszen ha mar egyszer kinlodtak vele, akkor illik hasznalni.

a tavalyi helyzethez kepest (abev es hibernalas c. írás) egesz biztato valtozasokat tapasztaltam, habar van meg hova fejlodni.

eloszor is kirakott az asztalomra egy inditoikont, ami haladas, azonban az ikon irasvedett volt, es az ikon kepe sem jelent meg. az elozo ketto kovetkezteben a gnome elegge ovatosan bant vele. eloszor is kiirta a desktop kiterjesztest is a fajlnev moge, masodszor is mikor raklikkeltem feljott egy gnome figyelmezteto ablak, hogy igazabol nem jo otlet ez a nagy klikkelgetes...

ezt vegul rendberaktam, belinkeltem a png-t ikonnak, atpakoltam szepen a /usr/share/applications konyvtarba az asztalomrol, es igy most latszik a menuben.

mikor ismet elinditottam az immaron normalisan (habar ez tulzas;)) kinezo ikonnal a cuccost, minden beavatkozas nelkul elindult a nyomtatvanykitolto. ez kellemes meglepetes, mert az elozo verzioval eleg sok trukkot vegre kellett hajtani mire idaig eljutottunk.

a nyomtatvanyokat tartalmazo rpm-ek telepitese mar tavaly is gond nelkul ment (nem olyan nehez meghatarozott helyre bemasolni egy fajlt), ebben semmi valtozas nincsen.

vegezetul ha mar itt tartunk, februar 15-ig lehet nyilatkozni az egyszerusitett bevallasrol, a 0953ny nyomtatvannyal, ne feledje senki.

No Comments.

Mit szólsz hozzá?

a hozzászólások megjelenése előzetes moderáláshoz kötött

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.