:: Kulipintyo ::

2019. április 18. csütörtök, Andrea, Ilma napja

< Upgrade zypperrel >

2009. november 27.
kategóriák: openSUSE

eljott az ideje, hogy lecsereljem a telepitett 11.1-et 11.2-re. es mivel ez a verzio mar az online frissitest is tamogatja ugy gondoltam annak is eljott az ideje, hogy ezt kiprobaljam.

a frissites elosegitesere letezik egy hasznos kis leiras itt: en.opensuse.org/Upgrade

persze mint mindig, megprobaltam ezt kicsit megkeverni. a leiras ugyanis mindent zypperrel old meg, azonban en mar elegge megszoktam a yast repo beallito feluletet, ugyhogy a leirassal ellentetben az uj repokat yasttal vettem fel. ebbol kifolyolag a # zypper refresh parancs nekem csak annyit irt vissza, hogy minden repo up-to-date.

habar letezik grafikus megoldas is, az azt vegzo szoftvert nem tettem fel, a tobbit zyperrel csinaltam en is.

# zypper dup -debben a pillanatban pont toltodnek le a frissitendo csomagok. majd meglatjuk. kb 1,3 giga csorog le, ugyhogy meg egy kis idom van mire leernek , utana folyt. kov.

masodik resz

a# zypper dup kiadasa utan kiderult, hogy ez a dup -d jo otlet, mert igy frissites kozben nem kell internet, de valami problema volt vele, mert 2 csomagnak igy is kellett volna, amik valamiert nem toltodtek le, es igy kaptam az arcomba a kerdest hogy abort/retry/ignore a fennakadasra, majd jelezte hogy futtassam le az egesz vegen a # zypper verify parancsot, hogy ezt a kis malort helyrehozzuk.

amire meg kivancsi lennek, az az hogy a hivatalosan nem tamogatott grafikus eszkoz hogyan szuperalhat, mivel nekem valamelyik eppen frissitett alkalmazas lefagyott magaval rantva az egesz X-et, igy a frissites kozepen atvaltottam 3-as futasi szintre.

aztan mikor lattam hogy a gnome-panel utan 5-10 perccel frissul a gdm is, akkor visszatoltam 5-os szintre az egeszet, es megdobbenve tapasztaltam, hogy a thunderbird 3.0b verzio kerult a disztroba, ugyhogy ezt a megszokott kiegeszitok miatt a mozilla repobo l downgrade-eltem szepen a regire.

vegezetul megemlitenem, hogy a mysql update valamiert nem sikerul, le kellett szednem es ujra telepiteni, kulonben azt a hibat dobta hogy /var/run/mysql/protected/mysql.sock file didn’t appeared... es feladta...

No Comments.

Mit szólsz hozzá?

a hozzászólások megjelenése előzetes moderáláshoz kötött

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.