:: Kulipintyo ::

2019. március 26. kedd, Emánuel napja

< Jatek a suse menuvel >

2008. januar 16.
kategóriák: én-blog linux openSUSE trükk

egy ideje foglalkoztatott, vajon a YAST egyes moduljait miert nem tudom sehogy betenni a menube, es foleg miert nem tudok semmit betenni a jobboldali oszlopba a rendszerelemek koze. mivel most volt idom ezzel piszmogni, elkezdtem keresgelni a beallito fajlokat, hogy majd kezzel jol megcsinalom.

eddig mindig a gnome-hoz kotheto beallitasokat sasoltam, mert ez tunt logikusnak. most talaltam a panel valamelyik konfig allomanyaban egy utalast valami ~/.local nevu konyvtarra, igy aztan ravetettem magam.

letezik itt egy ~/.local/share/gnome-main-menu konyvtar, mely 2 xml konfig fajlt tartalmaz.system-items.xbel es applications.xbel neven.

az xml faban <bookmark></bookmark> tagek kozott talalhatok az egyes ikonok leirasai. a sok metadata nem tunt tul fontosnak, viszont maga a nyitotag tartalmaz egy hivatkozast, a href tulajdonsagban. ez konretan egy horgony (link) egy desktop fajlra.

ezek a desktop fajlok a /usr/share/applications konyvtaron belul vannak. igy hat nem maradt mas hatra, mint ezeket a system-items.xbel fajlba helyesen beirni, es meg is jelentek a kis ikonok a menuben.

ennek analogiajara a forrasbol feltett alkalmazasokhoz is lehet kesziteni desktop fajlt tetszolegesen a sajat konyvtarban is, es a ra mutato hivatkozast el lehet helyezni a menuben. igy peldaul a kedvenc halozat restarolo ikonom is bekerult a menube.

No Comments.

Mit szólsz hozzá?

a hozzászólások megjelenése előzetes moderáláshoz kötött

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.