:: Kulipintyo ::

2019. február 20. szerda, Aladár, Álmos napja

< Suse 10.2 >

2007. julius 22.
kategóriák: linux openSUSE

felvarazsoltam ezt a csodat immaron 2 gepre. ezt most azert irom le, hogy ne felejtsem el az elso benyomasaimat. a kovetkezok jutnak eszembe elsore: a jogosultsagot userID alapjan osztja es nem user alapjan, igy multibootos gepre semmikepp nem ajanlom, csak ha a /home nem kozos tobb disztro kozott. kulcsinre 5/5 pontszamot lehetne adni, a suse menu is betalalt, raadasul rendszer frissites utan meg jobb lett.

azonban. a rendszer frissitesehez szukseges online repok nem voltak benne a konfigban, meg ajanlas szinten sem. a kereses SLP-vel opcio nem talalt egyetlen repot sem, nekem kellett kikuglizni a forrast.

a rendszer frissites nem futott le normalisan. eleinte a yast minden fuggosegi hibat velem javittatott ki, majd utana 5szor leallt az egesz, mert valami csomag hibasan keszult el (vagy hibasan jott le), es a figyelmen kivul hagy opcio valasztasakor is kilepett. ezt csak ugy tudtam kikuszobolni, hogy az adott csomagot kiszedtem a frissitendok listajabol.

a totemhez nem sikerult megtalaljam a codeceket, nem is ajanlotta fel letoltesre, csak a totem irta ki, hogy hianyzik valami plugin, amikor avi-t akartam lejatszani.

mivel amugy sem csipem a totemet, ezert ezt kihagytam, es forditottam egy mplayert (nem volt csomag belole a repoban). mivel a -zoom kapcsolo nem default, ezert letre akartam hozni egy alias-t, amit viszont valamiert a rendszer 10-15 perc utan rendszeresen elfelejt. vegul letrehoztam rootkent, meg nem ellenoriztem ennek mi az eredmenye.

hogy pozitivummal zarjam a beszamolot: a forrasbol feltett amsn-t magatol berakta a programok koze, es hozzacsatolta az ikont. bar ezt az mplayerrel nem tette meg.

kivaloan szuperal a hibernalas funkcio, ami rettento kenyelmesse teszi a hasznalatot.

No Comments.

Mit szólsz hozzá?

a hozzászólások megjelenése előzetes moderáláshoz kötött

© 2003-2019 – gi_joe

Az oldalon található szöveges tartalmak, kivéve ahol más került feltüntetésre a GNU/FDL 1.2 vagy újabb verzió feltételei szerint másolhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók. A szöveges tartalom másolatainak és a belőle származtatott munkáknak szintén a GNU Free Documentation License feltételeivel kell megjelenniük, a licenc változatlan másolatát és ezt a copyright-megjegyzést mellékelni kell hozzájuk.